Radiacions solars
Fa servir les ulleres de sol adequades?
Cal portar ulleres de sol?
Quan cal fer-les servir?

  • Les ulleres de sol es poden fer servir gairebé en tot moment, i molt particularment a l’estiu, fent esport o bé conduint.
  • L’atmosfera ens protegeix d’una manera natural de les radiacions solars, però cal tenir en compte la disminució de la capa d’ozó que està afectant tot el planeta. A Catalunya es calcula que pot ser d’un 10%
  • Sabem que l’ ull és sensible als efectes nocius de les radiacions solars, especialment dels raigs ultraviolats de l’espectre.
  • Els raigs infrarojos són els responsables de la cataracta senil. La radiació visible podria arribar a causar lesions a la retina, enlluernament, baixa visió nocturna, etc. Els raigs ultraviolats no visibles poden produir cataractes i altres lesions greus.
  • La manera de protegir els ulls de les radiacions solars (especialment de les ultraviolades) es posant-se ulleres de sol.

Cal saber que només és imprescindible portar ulleres de sol en situacions especials com: esquí, nàutica, alta muntanya, etc.

Si vol comparar unes ulleres de sol cal tenir en compte:

  • Les ulleres solars ens protegeixen de les radiacions solars.
  • Són un element de moda i estètic.
  • A l’hora d’escollir la muntura hem d’escollir el filtre solar adequat .
  • Han de ser adequades a l’ús que li volem donar.

Deixi’s aconsellar per òptics i optometristes professionals. A SOLER CENTRE VISUAL li recomanarem la millor opció).

El Sol i les radiacions solars.

El Sol és l’estrella més pròxima a nosaltres i està situada al centre del sistema solar. Tots els planetes, entre ells la Terra, giren al seu voltant, atrets per la força gravitatòria. Aquest astre és indispensable per a la vida a la Terra, i sense ell les plantes no podrien realitzar la fotosíntesi, el procés mitjançant el qual aquestes elaboren la seva pròpia energia i creen l’oxigen necessari per a la nostra respiració. En definitiva, el sol és necessari per a la supervivència dels éssers vius.

Però el sol emet en grans quantitats unes partícules anomenades fotons. Aquest flux de fotons s’anomena radiacions o raigs solars, i arriben a la terra a una velocitat de 300.000 km/s en forma d’ones electromagnètiques, també anomenades radiacions electromagnètiques, de diferents longituds d’ona (espectre solar).

Per més informació pots consulatar a optica soler centre visual la seva optica, optometria de Manresa Al bages on pot comprar ulleres graduades i de sol, lents de contacte…radiacions-solars-Manresa-optica-ulleres