Quan comencem a ser prèsbites?

Afecten diferents factors com són:

  • La graduació que necessitem de lluny (la hipermetropia sol començar abans)
  • L’activitat professional que fem
  • Aficions
  • Lectura visió propera
  • Què és la presbícia o vista cansada?

La presbícia o vista cansada és una dificultat per a enfocar objectes a distàncies curtes que comença aproximadament a partir dels 40-45 anys i va augmentant progressivament fins als 60-65 anys.

Per què es produeix la presbícia?

El problema de l’aparició de la presbícia sorgeix quan a partir d’una determinada edat el cristal·lí va perdent elasticitat i això significa que encara que els músculs ciliars continuïn fent perfectament el seu treball, el cristal·lí no sigui capaç de modificar la seva curvatura de la mateixa manera que abans afectant primer les distàncies més curtes.

Cal dir que totes les persones de més de 45 anys tindran presbícia.

Que començarà a donar problemes quan sobrepassa el valor d’1 diòptria i augmenta fins als 55-60 anys que arriba a ser de 2,5-3,00 diòptries. Això implica que quan no s’usen ulleres correctores al principi només es presenten problemes per a llegir lletra petita.

Que podem fer?

Hi ha diferents solucions, i per cada persona pot ser millor una diferent, és la que li vagi millor pel seu estil de vida a. 

Tot dependrà de l’ús que se li vagi a donar, encara que com a norma general sempre és millor fer ulleres progressives de presbícia, és la més polivalent i avui dia sent a més molt més fàcil adaptar-se a ells si es comencen a fer servir quan la presbícia encara no està molt avançada. 

Podem utilitzar també unes ulleres monofocals per visió propera i també existeixen lents de contacte progressives.

El meu avi llegia perfectament als 90 anys, com és possible això? Tenia presbícia?

L’explicació és que l’avi d’aquesta persona era miop dels dos ulls o almenys d’un d’ells, per això amb l’ull miop podia veure bé de prop. Això significa que segur que almenys amb un dels dos ulls veia malament des de lluny.

 

Podem afirmar que la presbícia comença al voltant dels 40 anys.

Els principals símptomes són:

  • Allunyar les coses per veure-les millor
  • Més dificultats en mirar les coses petites
  • Fatiga visual
  • Es veuen les imatges borroses

La solució és fer servir unes ulleres apropiades, ja siguin només de prop, bifocals o progressives.