Què és l’ortoqueratologia (Orto-K)?

L’ortoqueratologia, també coneguda com a Orto-k, és una tècnica de contactologia avançada que permet una bona visió al pacient durant el dia sense haver d’usar ulleres ni lents de contacte. Aquesta ho aconsegueix mitjançant un emmotllament corneal controlat durant la nit amb unes lents de contacte dures de disseny especial.

Abans d’iniciar el tractament s’ha de fer un examen complet. Incloent-hi graduació, exploració ocular i topografia corneal, ja que no tots els pacients són candidats per a aquesta tipologia de tractaments.

Quins avantatges ofereix?

  • Proporciona una bona visió nítida durant el dia sense necessitat d’utilitzar un altre mètode de correcció.
  • És una tècnica reversible. Per la qual cosa si es deixen d’utilitzar les lents de contacte la còrnia torna al seu estat original, recuperant les diòptries prèvies a començar el tractament i, per tant, s’haurà de tornar a fer ús d’ulleres graduades o lents de contacte durant el dia.
  • És una alternativa a la cirurgia refractiva
  • És una alternativa per a pacients amb mala tolerància a les lents de contacte diürnes
  • Solució ideal per a esportistes i/o persones que treballin en ambients adversos (pols, fum, productes químics)
  • Port nocturn còmode
  • Si la graduació del pacient canvia, n’hi ha prou amb modificar els paràmetres de la lent de contacte per a compensar el nou defecte refractiu.

Hi ha efectes secundaris o contraindicacions?

Aquest tipus de lents de contacte no sol produir problemes, però existeix la possibilitat que en algun moment aparegui algun símptoma o complicació (els mateixos que podrien donar-se per un mal ús de lents de contacte diürnes), en aquest cas s’haurà de suspendre el tractament i consultar immediatament amb el seu òptic-optometrista o oftalmòleg.

Es pot usar orto-k si està pujant la miopia?

Per a poder indicar l’ús de lents d’ortoqueratologia com a mètode de control de la progressió de la miopia en nens i adolescents.

Basant-nos en la bibliografia científica, l’ortoqueratologia ha demostrat ser la tècnica no farmacològica més efectiva i de primera elecció per a controlar la progressió de la miopia.

 

A Soler Centre Visual comptem amb tot l’equipament i personal necessari per poder començar a implementar aquest tractament, truca i demana la teva hora per a l’avaluació.