fbpx

LENTS DE CONTACTE

Dins de les opcions que oferim pel que fa a la correcció de defectes visuals com la miopia, l’estigmatisme, la hipermetropia, etc. hi podem trobar les lents de contacte. Aquestes són dues petites lents que es col·loquen a l’ull, concretament sobre la capa lacrimal que protegeix i lubrica la còrnia. Aquestes s’encarreguen de millorar la qualitat visual oferint una solució òptima per a cada cas.

Existeixen dues tipologies de lentilles popularitzades, les lents semirígides, que proporcionen una visió òptima, una interferència mínima i corregeixen l’astigmatisme. I les lents toves, no es noten i es recomanen per a la pràctica d’esports.

Lents de contacte

Una adaptació personalitzada

Aconseguir trobar unes lentilles que resultin còmodes i siguis eficaces en cada cas és la prioritat del nostre equip d’especialistes. A Soler Centre Visual comptem amb un servei d’adaptació de lentilles on aconseguim adaptar-les a les necessitats i preferències personals.

Cada vegada més persones utilitzen lents de contacte usar i tirar, siguin mensuals, trimestrals o diàries.

Quins tipus de lents de contacte existeixen:

D’ús diari

Avui dia existeixen lentilles per l’astigmatisme que és causat per una còrnia irregular, per la qual cosa ha resultat molt més difícil estandarditzar les lents de contacte, la miopia o la hipermetropia.

Per corregir l’astigmatisme necessitem lentilles que es diuen tòriques, i si només tenen miopia o hipermetria.
També útilment s’ha estès l’ús de les lentilles per presbícia, és a dir per la vista cansada.

No obstant això, gràcies als nous tipus de lentilles d’un sol ús, el seu ús per a corregir els defectes refractius s’ha tornat molt més còmode i senzill. Avui dia s’han millorat tots aquests aspectes, disminuint la seva rotació i millorant l’oxigenació de l’ull.
Descàrrega la guia:

Avantatges de les lents de contacte diàries (un sol ús)

De fet, un dels factors que ha influït que aquestes lents de contacte s’hagin convertit en un dels tipus de lents de contacte més comunes és que ofereixen molts avantatges per a la salut respecte a altres models més tradicionals com les d’ús anual…

Comoditat:
La principal raó per la qual moltes persones trien aquest tipus de lents de contacte és la comoditat, cada dia són noves el manteniment és més baix.

Varietat de paràmetres:
Una altra dels avantatges que presenten aquests tipus de lents de contacte és que disposen d’una gran quantitat de paràmetres, la qual cosa permet que s’ajustin perfectament a cada tipus de problema visual o diòptries per part del pacient.

Hidrogel de silicona:

Moltes de les lentilles es fabriquen amb aquest material en lloc dels hidrogels tradicionals. Aquest material ha suposat una petita revolució dins del món de les lents de contacte, ja que, a l’ésser un material molt més permeable, facilita l’oxigenació de l’ull amb lents de contacte d’un sol ús.

Millor higiene:
Les lents d’ús diari no necessiten cap neteja a la nit, ja que cada dia seran noves, com
no tenen manipulació la seva higiene serà millor.

Està pensant a nedar amb les lentilles posades?

La American Optometric Association i la FDA dels EUA recomanen no submergir-se en l’aigua amb les lents de contacte posades. Això inclou banyar-se en el mar, piscina, etc.
L’aigua pot contenir moltes amenaces invisibles per als nostres ulls. Les lents de contacte podrien entrar en contacte amb aquests microorganismes i produir-li uns efectes perjudicials.

Les lents de contacte d’un sol ús diàries poden ajudar a reduir el risc de sofrir infeccions oculars de qualsevol mena encara que tingui en compte que el seu ús no elimina per complet el risc de sofrir una infecció. No obstant això, portar lents d’un sol ús diàries també l’ajudarà d’altres formes, com no haver de realitzar les rutines de neteja diàries i la seguretat d’utilitzar unes lents noves i netes cada dia.
Segueixi sempre les recomanacions de l’especialista respecte a l’ús i la neteja de les lents de contacte. Consells sobre les lentilles.

Tant si farà ús de lents de contacte per primera vegada com si fa anys (que …) utilitzant-les, aquests consells sobre com posar-les-hi l’ajudaran a millorar el seu ús diari.

1- Disposi sempre de solució per a les lentilles, sempre que no siguin d’un sol ús.

2- No esperi fins al final del dia per a descobrir que s’ha quedat sense solució de neteja.
3- Guardi sempre un pot de solució de reserva i unes lents de reserva. Això resulta especialment important perquè hem d’utilitzar solució de neteja neta i nova cada vegada que toquem les lents de contacte.

4- No utilitzi mai aigua corrent per a netejar les seves lents de contacte, ja que pot contenir impureses i microorganismes resistents i infecciosos.

 

Consells per a posar-se i treure les lentilles:

1- Rentis les mans abans de posar-se o treure’s les lentilles.

2- Eviti utilitzar cremes o sabons a base d’oli o perfumats abans de tocar les lentilles, ja que podria contaminar-les o tacar-les amb una pel·lícula oliosa.

3- Comenci sempre pel mateix ull quan es posi les lentilles, evitarà errors.

4- Col·loqui la lent de contacte en el palmell de la mà, subjecti la lent de contacte col·locant-la-hi en el palmell de la mà, eliminarà possibilitats de trencar la lentilla.

5- Treguis les lentilles si nota incomoditat, mal o te l’ull vermell.

Recordi, cuidar de les seves lents de contacte significa cuidar dels seus ulls. Pregunti sempre al seu professional de la visió sobre com aconseguir, utilitzar i cuidar les seves lents de manera que l’ajudin a mantenir els seus ulls sans.

 

Només tenim dos ulls. És important que els cuidem.