Ets de les persones que li agrada utilitzar les lents de contacte a l’estiu? L’estiu és una època marcada per la calor, les piscines i les platges, on tots busquem unes horetes de relax per poder estar a la fresca i llegir un bon llibre, o quedar amb la família o els amics per anar a fer un vermut, però hem de tenir en compte que dur lents de contacte en aquesta època de l’any comporta anar amb compte amb alguns aspectes. Aquí et donarem 6 consells per poder-les dur de la forma més còmoda i segura possible.

  • No dur-les més hores de les recomanades

Quan comencem a usar lents de contacte i ens donen les primeres instruccions d’ús una de les coses més importants és el màxim d’hores que podem portar-les posades. Durant tot l’any solem tenir una rutina molt marcada que ens ajuda a portar un major control de les hores que utilitzem les lentilles. Però, sovint a l’estiu fem un canvi d’hàbits i rutines que podem ajudar que no controlem tant les hores d’ús.

Per aquesta raó hem de recordar la importància de canviar a les ulleres graduades un cop ens acostem al límit d’hores de les lents de contacte a l’estiu.

  • Utilitzar preferentment lents de contacte diàries

La sal del mar i els agents químics de les piscines com el cloro poden afectar a la composició i salut de la lent de contacte. Sovint, encara que prenguem mesures per protegir les nostres lents de contacte, aquestes poden contaminar-se molt fàcilment. En conseqüència nosaltres recomanem l’ús de lents de contacte diàries, d’aquesta forma si la lentilla queda afectada en acabar el dia la llençarem.

  • Desinfectar i netejar la lent de contacte més sovint

Si fem ús de lents de contacte mensuals o quinzenals hem de tenir molta cura de netejar-les molt bé abans de guarda-les i sobretot abans de tornar-les a usar l’endemà. D’aquesta forma previndrem qualsevol tipologia de conseqüència que pugui afectar a la nostra salut ocular.

  • Utilitzar ulleres de natació o busseig

Si volem poder nadar sense renunciar a una visió nítida el nostre consell és fer ús d’ulleres de natació o de busseig. Ja que aquestes protegiran els nostres ulls i les nostres lents d’adversitats com el cloro o la sal marina.

  • Contemplar alternatives com les ulleres de natació graduades

Una molt bona alternativa, sobretot per aquelles persones que practiquen esports aquàtics com la natació. Les ulleres de natació graduades seran la substitució perfecta per a les lents de contacte a l’estiu.

  • Utilitza ulleres de sol quan surtis de casa

No és cap secret que hem de protegir els nostres ulles dels rajos solars, i quan portem lent de contacte no ens podem oblidar que hem de seguir protegint-nos. Els nostres especialistes sempre recomanen fer ús d’ulleres de sol sempre que sortim de casa.

 

A Soler Centre Visual ens preocupem per la teva salut visual, i el nostre objectiu és posar al teu abast tota la informació i eines possibles per a mantenir amb el nostre compromís. Recorda que sempre pots acudir al nostre establiment per a qualsevol consulta.