Els nostres ulls estan dissenyats per veure amb llum, però no per mirar directament a ella. Amb l’aparició de les pantalles els nostres ulls necessiten una ajuda per a poder protegir-se de la radiació lumínica dels dispositius d’ús quotidià. No només els més habituals com l’ordinador o el telèfon mòbil sinó també de la televisió i altres petites pantalles. Aquí és on entra en acció el filtre CSR.

La llum blava

La llum blava és una llum generada de forma artificial, i a la qual els nostres ulls no estan adaptats per passar-hi moltes hores exposats directament a ella. Perquè ens fem una idea de quin tipus de llum és, aquesta es troba dins de l’espectre electromagnètic aproximadament en els valors 380 nm, molt a prop de la llum ultraviolada.

Tot i que no es pot dir que aquesta llum sigui perillosa per a la nostra vista, sí que s’ha demostrat que pot afavorir a curt termini a la fatiga visual i la sequedat de l’ull. Sobretot en persones que passen moltes hores davant d’una pantalla, sigui treballant o estudiant. Pel que fa a efectes a llarg termini, pot afavorir a l’aparició de la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE).

Lents amb filtre CSR

Per poder protegir els nostres ulls podem utilitzar unes lents amb filtres CSR. Aquestes lents actuen com a escut per a la nostra retina i neutralitzen la llum blava. Sovint aquestes lents solen tenir un color groguenc, tot i que en els últims anys, i gràcies als avanços tecnològics s’ha aconseguit disminuir la coloració sense perdre efectivitat.

Nosaltres recomanem usar aquesta tecnologia sobretot a persones que treballen usant pantalles i a estudiants. Ja que incorporant unes lents amb filtre CSR podran millorar la qualitat de les hores de treball o estudi amb una comoditat visual òptima.

Però també cal tenir en compte dins de quin gremi es pertany. Si formes part del gremi del disseny on s’ha de mantenir una fidelitat del color s’hauria d’estudiar cada cas individualment.

 

A Soler Centre Visual comptem amb un ampli catàleg de lents amb filtre CSR per poder adaptar-se a cada cas. Vine a la nostra botiga i comença a protegir els teus ulls.