Quantes vegades et toques els ulls? Covid19

Ens toquem inconscientment la cara i de manera molt insistent els ulls, especialment quan estem concentrats i treballant. La majoria són moviments involuntaris i no solem ser conscients de la quantitat de vegades que ho fem.

Mentre estem enfront d’un llibre o la pantalla de l’ordinador, arribem a tocar-nos els ulls més de 10 vegades a l’hora.

Quin és problema actualment i per què és tan perillós tocar-se els ulls?

Depenent de diversos aspectes com a temperatura i humitat, el virus covid19 es manté molt més temps del que pensem sobre les superfícies:

– 3 – 24 hores: Paper

– 24 hores- 4 dies: Fusta

– 3 – 10 hores: Alumini

– 24 hores- 4 dies: Roba

– 2 – 4 dies: vidres

– 2 – 5 dies: Bitllets

– 2 -6 dies Acer Inoxidable

– 2 – 5 dies Plàstic

Per això, en tocar qualsevol d’aquestes superfícies durant aquest període, correm el risc de tocar-nos els ulls i transmetre el virus covid al nostre organisme. D’aquí la insistència de rentar-se les mans periòdicament, ja que en rentar-nos, el sabó, juntament amb l’aigua calenta, desfà la pel·lícula protectora del virus i l’inutilitza.

Com influeix l’ús de la visió propera en el risc de contagi?

Quan mirem en visió propera tendim a parpellejar menys i això causa que l’ull està més sec de l’habitual, per això pot fer que ens toquem més la cara amb les mans.

Els usuaris de dispositius electrònics; més del 70% dels usuaris de pantalles té símptomes a causa de l’ús excessiu de pantalles i a aquest efecte nociu de la llum blava emesa. Si tenim problemes com a ull sec, visió borrosa, cansament ocular, picor i molèsties en general, ens tocarem molt més els ulls,

avui dia podem utilitzar filtres de llum blava per evitar aquest problema.