Quins tipus d’audiòfons existeixen? I com triar l’adequat

Existeixen diferents models d’aparells auditius. Llavors, què és el que més us convé? Esbrineu què cal tenir en compte a l’hora d’escollir un audiòfon.

Com funcionen els audiòfons

Els audiòfons utilitzen les mateixes parts bàsiques per transportar sons de l’ambient a l’orella i fer-los més forts, actualment pràcticament tots audiòfons són digitals, i tots s’alimenten amb una bateria normal o recarregable tot i que hi ha projectes com poder utilitzar audiòfons que es recarregaran amb gas l’empresa Widex en distribueix un.

Per tant, els audiòfons són en definitiva, petits micròfons recullen sons de l’entorn i un xip d’ordinador amb amplificador converteix el so entrant en codi digital que analitza i ajusta el so en funció de la pèrdua auditiva i les necessitats d’escolta i el nivell dels sons que l’envolten.
Els senyals amplificats es converteixen de nou en ones sonores i s’entreguen a les orelles mitjançant altaveus.

Cal saber també que, els audiòfons varien molt en el preu, la mida i les característiques.
Tenim audiòfons, que més petits, menys visibles a l’oïda.
Els fabricants d’aparells auditius continuen fent audiòfons menors per satisfer la demanda d’un audiòfon que no es nota gaire. Però és possible que les ajudes més petites no tinguin el poder de proporcionar-vos la millor audició que podeu esperar.

Interauriculars:

Completament al canal CIC IICIC

Un audiòfon complet al canal està modelat per adaptar-se al seu conducte auditiu.

Un audiòfon completament al canal: ITC

És el tipus més petit i menys visible
És menys propens a agafar sorolls del vent
Utilitza bateries molt petites, que tenen una vida més curta i poden ser difícils de manejar
Un audiòfon al canal ITC es modela a mida i s’adapta en part al conducte auditiu.

Retroauriculars:

Un audiòfon BTE es troba enganxat a la part superior de l’orella i es sosté darrere de l’oïda. Un tub connecta l’audiòfon a un auditori personalitzat anomenat auricular que s’adapta al teu conducte auditiu. Aquest tipus és adequat per a persones de totes les edats i aquelles persones amb gairebé qualsevol mena de pèrdua auditiva.

Un audiòfon darrere de l’oïda:

Tradicionalment, ha estat el tipus més gran d’aparells auditius, tot i que alguns nous dissenys més nous i el mida pot ser més reduït que fa uns anys.

RIC O RITE:

Els estils receptors al canal RIC i receptor a l’oïda RITE són similars a un audiòfon darrere de l’oïda amb l’altaveu o el receptor al canal o a l’oïda. Per audiòfon per al receptor:

Té una porció menys visible darrere de l’orella
Poden ser de mida més petit que els BTE, ja que l’auricular està dins l’orella
Podem fer una adaptació oberta.

Un audiòfon obert:

És una variació de l’audiòfon darrere de l’oïda amb un tub prim. Aquest estil manté el canal auditiu molt obert, permetent que els sons de baixa freqüència entrin a l’orella de forma natural i s’amplifiquin els sons d’alta freqüència mitjançant l’audiòfon. Això fa que l’estil sigui una bona elecció per a persones amb una pèrdua auditiva entre lleu i moderada.

 

Informació sobre menes de pèrdua auditiva.

 

A Soler Centre Visual, a Manresa, pots trobar els audiòfons que necessites: d’última generació, discrets, còmodes, etc.
Vine, t’informarem i assessorarem per oferir-te el més adequat per a tu!